EHS_v2

DNC adatáttöltő és gépállapot visszajelző digitális készülék.

Tetszőleges I/O-kkal bővíthető, intelligens távmenedzselő terminál. Több gépre telepítve belső hálózatba szervezhető, így a méréseket adatbázisba gyűjtve grafikus módon megjeleníthetővé teszi.

Egy gép mellé telepítve több funkciót lát el:

- Protokoll konverter: alkalmazás specifikus csomópont, mely a nem kompatibilis hálózatokat kapcsolja össze. Az adatkódokat és az átviteli protokollokat alakítja át, így lehetővé teszi az együttműködést.


- Router funkció: képes biztonsági okokból képes a fő hálózatot szétosztani alhálózatokká (hálózati leválasztással), a terminálon keresztül biztonságosan lehet kommunikálni és programokat áttölteni az alhálózatok között.


- Egy géppel összekötve megoldható, hogy a készülék proxyként működjön a CNC gép és egy, a hálózatba kötött PC között, így a terminál a számítógép lehetőségeit kibővítve használható (pl CNC gépre le- és feltölteni a programokat). Ennek köszönhetően állapot visszajelzésre is képes, ami megkönnyíti a betöltésekkel vagy lekérdezésekkel kapcsolatos problémák megoldását.


- A készülék bővíthető olyan perifériákkal, amelyekkel mérés, adatgyűjtés és vezérlés is megvalósítható.


- A készülékben futó szoftver a feladat bonyolultságától függően lehet egyszerűen firmware vagy beágyazott Linux operációs rendszer felett futó alkalmazás.


- Hálózati összekapcsolások: A készülékkel történő kommunikáció leghatékonyabb módja az Ethernet, melyet szabványos csatlakozón keresztül a már meglévő számítógépes hálózatba lehet integrálni. A készülék paraméterezhető statikus IP címre, ezen kívül DHCP-n keresztül is kaphat IP címet. Ezek mellett még opcionálisan elérhető az RS232, a CAN és az RS485-ös kommunikáció is. Amikor az RJ-45-ös Ethernet kapcsolathoz nem oldható meg a vezetékezés, akkor WIFI-vel is kérhető opcionálisan, mely a 802.11b/g szabványnak megfelelő. Etherneten keresztül a készülék elérhető FTP és SSH protokollal, mindkettő kizárólag felhasználónév és jelszópáros ismerete mellett használható és alkalmazható minden hálózaton.


- Hozzá csatlakoztatható kommunikációs hangrendszer: A hang alrendszer képes multimédiás audio anyagok lejátszására (*.mp3,*.wav, *.pcm) valamint egyszerű sípoló (figyelmeztető) hangjelzés leadására. A megfelelő kiegészítőkkel (beépített mikrofon, hangszóró) akár VoIP szolgáltatások is elérhetőek,
így hanggal tudunk kommunikálni az egyes készüléknél lévő személyzettel egy központi helyről egy PC és egy mikrofon segítségével.


- Biztonság: A készülékhez csatlakoztatva saját RFID olvasónkat biztosítható, hogy csak a megfelelő személyek férhessenek hozzá.


Vissza a termékekhez